(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2022)
урок виробничого навчання з використанням змішаної форми навчання Професія: 4222 «Адміністратор»; 4115 «Секретар керівника (організації, підприємства, установи»Навчальний модуль:АДМ-1 Обслуговування відвідувачів.АДМ-2 Організація документаційного забезпечення управління на підприємстві, в установі, організації.АДМ-3 Планування та організація роботи з персоналом.АДМ-4 Маркетингова діяльність підприємства, установи, організаціїТема уроку: Створення власної справи в умовах карантину.Тип уроку: корекції основних компетентностей.Форми організації навчальної діяльності: фронтальна, групова, індивідуальна.Мета уроку.Навчальна: вдосконалити професійні компетентності здобувачів освіти з виконання навчально-виробничих робіт: створити магазин або кафе в умовах карантинну, розглянути організаційний процес створення власної справи, відпрацювати практичні навички та уміння створення власної справи:- державна реєстрація підприємства,- оподаткування,- реклама,- бухгалтерський облік,- проведення інструктажів з охорони праці працівників,- прийняття рішень,- оформлення документації,- ведення клієнтської бази,- управління персоналом,- визначення конкурентоспроможності підприємства.Розвивальна: застосовувати ключові компетентності не тільки на уроці, а й у реальному житті.Ключові компетентності:- працювати в команді,- відповідально ставитися до професійної діяльності,- самостійно приймати рішення, діяти в нестандартних ситуаціях,- планувати трудову діяльність,- пошук та засвоєння нових знань,- набуття нових умінь і навичок,- визначати навчальні цілі та способи їх досягнення,- оцінювати власні результати навчання,- навчатися впродовж життя,- професійної лексики та термінології,- дотримання професійної етики,- запобігання конфліктних ситуацій.Виховна: сформувати ділові якості особистості здобувачів освіти, виховувати інтерес до обраних професій, взаємодопомогу та культуру праці, цінити та оцінювати роботу, формувати бережливе ставлення до обладнання, уважність у роботі та охайність, розкрити поняття системи процесу роботи, питання ділового спілкування, конфлікти та їх вирішення, методу управління працівниками, мотивація.Методи навчання: технологія ситуаційного навчання – кейс-метод, ділова гра.Комплексно-методичне забезпечення уроку: персональний комп’ютер, гаджети, презентація PowerPoint, інструкції з охорони праці, онлайн-технології, опорний конспект, кейс-завдання.Онлайн-технології: платформа ZOOM, онлайн-програми для перевірки знань «Classtime», «Kahoot!».Міжпредметні зв’язки: охорона праці, економіка, безпека життєдіяльності, управління персоналом, електронний бізнес, бухгалтерський облік, основи правових знань, маркетинг.Очікуванні результати.Здобувачі освіти повинні уміти:- працювати з наказами про зарахування і звільнення працівників;- формувати особисті справи працівника;- створювати бази даних працівників;- складати та аналізувати план діяльності на місяць;- складати алгоритм роботи адміністратора;- створювати рекламу продукції, послуг;- передавати інформацію за допомогою різних видів оргтехніки;- складати алгоритм виконання розпоряджень, вказівок і рішень керівника;- розроблювати запобіжні заходи щодо кризових ситуацій у діяльності;- проводити аналіз організаційної структури управління;- розроблювати спеціальних пропозицій на товари, послуги;- проводити маркетингові дослідження;- оформлювати рекламні оголошення у програмі MS Publisher;- оформлювати рекламний банер для розміщення в Інтернет;- розроблення візитки підприємства