(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Вплив антропогенних факторів на узбережжя Чорного моря та прибережні води призвів до ситуації екологічної кризи. Негативний внесок у поглиблення екологічної кризи роблять порти та водний транспорт. Складність екологічної ситуації зумовлює необхідність мінімізувати ті екологічні наслідки, які завдає Дунаю промислова діяльність, гідротехнічні споруди, забруднення стоками, стихійні звалища і флот, що працює на річці. У статті розкривається природоохоронна діяльність ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», що проводиться спільно з міжнародною Дунайською Комісією, розкривається співпраця УДП з навчальними закладами у сфері екологічної підготовки майбутніх менеджерів морської галузі.