(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Застосування відеофрагментів в освітньому процесі дає змогу представити матеріал з високим ступенем унаочнення, підвищити мотивацію, забезпечити дієве контактне середовище, організувати простір для активної діяльності учнів на заняттях теоретичного та виробничого навчання. Розглянуто основи теорії когнітивного навчання, особливості використання навчального відео, запропоновано рекомендації для створення якісних відеофрагментів, які б дали змогу опрацьовувати матеріал як у синхронному, так і в асинхронному режимі.