(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
У статті обґрунтовується методика оцінювання компетентнісних досягнень майбутніх фахівців у коледжах. Наводяться принципи, педагогічні умови, вимоги до вимірювання результатів навчання студентів, конкретизуються критерії та показники визначення рівнів готовності педагогічних працівників до оцінювання компетентнісних досягнень студентів. Розроблено методику оцінювання якості професійної підготовки фахівців у коледжах, яка дає можливість визначити реальний рівень відповідності підготовленості студентів встановленим нормативним вимогам на всіх етапах опанування освітньо-професійної програми.