(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Усвідомлення важливості залучення всіх верств населення до активного і продуктивного життя детермінувало переорієнтування прогресивних країн на інклюзивну освіту, яка передбачає створення рівних можливостей для осіб з особливими освітніми потребами і забезпечення їх успіху в освітньому процесі та подальшому житті. Успішність упровадження принципів інклюзивної освіти залежить від низки чинників, де домінантним є інклюзивна складова професійної компетентності педагога. У цьому аспекті особливого значення набуває проблема розвитку інклюзивної компетентності педагогічних працівників фахових коледжів, яка є практично не дослідженою в Україні.