(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Креативні індустрії сьогодні стають унікальним сектором економіки, який виробляє творчі продукти та послуги, тому стають ресурсом для молодіжного підприємництва. В Україні до переліку креативних індустрій було внесені 12 галузей, хоча ще не до кінця усвідомлений запит на певні продукти креативних індустрій. Феномен молодіжного підприємництва активно розглядається науковими спільнотами, а можливим напрямом розвитку молодіжного підприємництва можуть стати культурні продукти, які комерціалізуються. Прикладом молодіжного підприємництва є повоєнне відновленні східних районів України, які є осередком індустріалізації. Якщо говорити про Донбас, то саме креативні індустрії – це такий вид економічної діяльності, що буде ефективним у цьому форматі. Перевага креативних індустрій в тому, що вони не прив’язані до матеріальних ресурсів.