(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2023)
У публікації актуалізовано значення молодіжного підприємництва як важливого соціального сегменту для відбудови національної економіки України у воєнний і повоєнний час. Уточнено семантику та логіко-змістову структуру наукового поняття «концепція». Обґрунтовано авторську концепцію консультування з молодіжного підприємництва в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, провідною ідеєю якої є розуміння природи цього складного психолого- педагогічного процесу як своєрідної стратегії своєчасної і дієвої допомоги майбутнім фахівцям у започаткуванні власної справи й адаптуванні бізнесу до цивілізаційних обставин. Позиціоновано стратегічні інваріанти консультування з молодіжного підприємництва здобувачів професійної освіти з урахуванням специфіки означеної галузі системи освіти України.