(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Компонентами публічно-приватного партнерства в країнах Європейського Союзу є мотиви, управління та структура, механізм партнерства. Встановлено, що мотиви створення альянсів у приватного сектора та публічного є відмінними. Для публічно-приватного партнерства характерним є зсув акцентів від ієрархічного управління до мережевого. Відповідно, управління складається з самоорганізаційних та міжорганізаційних мереж. Визначено що основу механізму партнерства становлять легітимність альянсу та розбудова довіри між партнерами.