(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Екологічні проблеми, які виникають через збройну агресію росії в Україні – це порушення природніх екосистем, руйнування промислових екологічно небезпечних об’єктів, погіршення санітарно-гігієнічних показників питної води, порушення діяльності природоохоронних територій, загроза хімічного та радіоактивного забруднення. Вирішення проблеми повоєнної відбудови – підготувати конкурентоздатного фахівця, що має міцні екологічні знання про довкілля, який спроможний забезпечити екологічне повоєнне відновлення аграрної галузі та здійснювати природоохоронну і екологічну діяльності на своєму робочому місці в контексті концепції сталого розвитку.