(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
У публікації йдеться про актуальну проблему розвитку кар’єрної компетентності майбутніх бакалаврів з економіки підприємства. Аргументовано доведено, що проблема підготовки до професійної кар’єри, розвитку кар’єрної компетентності, є відносно новою для вітчизняної психолого-педагогічної науки. Позиціоновано, що використання традиційного (вербального) підходу до професійної підготовки майбутніх бакалаврів з економіки підприємства не сприяє усвідомленню ними глибинно-психологічних феноменів самопізнання, визначенню ними здібностей та ресурсних можливостей особистості. Обґрунтовано, що вивчення детермінантів розвитку кар’єрної компетентності особистості сприятиме виявленню закономірностей особистісно-професійного самовдосконалення та кар’єрної успішності майбутніх бакалаврів з економіки підприємства. Таким чином актуалізовано необхідність розроблення й експериментальної перевірки ефективності педагогічних умов та моделі розвитку кар’єрної компетентності майбутніх бакалаврів з економіки підприємства у професійній підготовці.