(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
У публікації висвітлено результати аналізу стану, мети і завдань підприємницької освіти в Україні та її місця в європейському економічному й освітньому просторі. Звертається увага на те, що основою національної освітньої політики є положення щодо профорієнтації, інформування населення про ринок праці й активне навчання підприємництву, ефективних механізмів консультування з молодіжного підприємництва і пошуку роботи, програми працевлаштування, громадські роботи та комунальні послуги, інші заходи, що забезпечують успішність підготовки здобувачів освіти до підприємницької діяльності. Акцентується на актуальних методологічних підходах до визначення ролі та значення консультування з молодіжного підприємництва в Україні й світі.