(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Описано важливість сталого розвитку як одного з ключових концептів сучасного суспільства, спрямованого на досягнення балансу між економічними, екологічними та соціальними аспектами. Визначено, що Україна є активним учасником міжнародних ініціатив, таких як «Порядок денний до 2030 року», інтегруючи їх у національну політику. Обґрунтовано необхідність розвитку професійної освіти для забезпечення підготовки фахівців, здатних відповідати сучасним викликам сталого розвитку. Розкрито, що сталий розвиток професійної освіти ґрунтується на поєднанні теоретичних знань і практичних навичок й реалізується завдяки співпраці держави та бізнесу. Розглянуто вплив державно-приватного партнерства на реформування системи професійної освіти, зокрема на основі створення нових освітніх і навчальних програм та модернізації інфраструктури. Окреслена участь приватного сектора у фінансуванні професійної освіти з урахуванням сучасних потреб ринку праці. Підкреслено важливість інтеграції інноваційних технологій в освітній процес, що сприяє формуванню необхідних компетентностей у майбутніх фахівців, адаптації освітніх програм до нових викликів, що стоять перед національною економікою та ринком праці.