(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Дослідження присвячено аналізу особливостей розвитку професійної компетентності викладачів фахових коледжів в умовах сучасних викликів. Враховано психологічну структуру феномену та специфіку педагогічної діяльності викладача. Крім того, зауважується на безперервності, цілеспрямованості та системності процесу професійного розвитку викладача фахового коледжу, який має поєднувати можливості формальної (курси підвищення кваліфікації, стажування); неформальної (в середовищі коледжу) та інформальної освіти (професійне самовдосконалення).