(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Висвітлено результати аналізу проблеми розвитку цифрової компетентності майбутніх викладачів закладів вищої педагогічної освіти у вітчизняній та науковій літературі як однієї з восьми ключових компетентностей сучасного фахівця. Представлено результати самооцінювання магістрами рівня її сформованості на час здобуття професійної освіти та описано методику обчислення результатів. Виокремлено найменш розвинуті показники у складі цифрових компетентностей: навчання здобувачів освіти та оцінювання його результатів; використання та аналіз цифрових ресурсів в освітньому процесі; розвиток цифрової компетентності та здатність до професійного розвитку. Визначено чинники впливу на розвиток цифрової компетентності майбутніх викладачів як основи професійного успіху.