(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Досліджено вплив сталого розвитку та зокрема «зеленого переходу» на професійну освіту в країнах Європейського Союзу. Досягнення мети «зеленого переходу» має привести до глибоких змін у економіці (створення «циркулярної економіки»), технологіях, виробництві, послугах, споживанні та інвестиціях, яких неможливо досягти без робітників певної кваліфікації, що володіють специфічними навичками (skills). У професійному навчанні та підвищенні кваліфікації «зелений перехід» означає розвиток навичок «циркулярної економіки», «навичок для зеленого переходу» («skills for the green transition») та формування нового системного мислення. Розглянуто роль навчання на робочому місці (Work- based learning) та його переваги для «зеленого переходу», оскільки це може надати учням можливість розвинути «навички для зеленого переходу».