(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Екологізація професійної підготовки майбутніх фахівців зумовлена потребою суспільства в реалізації векторів стратегії сталого розвитку; досягненням розуміння ними суті екологічних проблем на основі систематичності, усвідомленості та повноти освоєння отриманих знань; спрямованості освітнього процесу на набуття майбутніми фахівцями досвіду природоохоронної діяльності; необхідному чиннику – формуванню готовності майбутнього фахівця до дбайливого ставлення в процесі трудової діяльності до природних ресурсів.