(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Висвітлено екологічні наслідки збройної агресії росії: руйнувань ґрунтового покриву, хімічних, радіологічних деградаційних процесів тощо. Окреслено основні міжнародні та вітчизняні нормативні документи в екологічній сфері, де концептуально засвідчено, що повоєнна відбудова та відновлення повинні відбуватись за принципом: «відбудувати екологічно та краще, ніж було». Також визначено основні завдання екологічної освіти у підготовці майбутніх фахівців аграрної галузі для повоєнної відбудова та відновлення України.