(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Розкрито особливості законодавчої бази і стандарти якості, що гарантують високий рівень підготовки фахівців у системі професійної освіти і підготовки у Швейцарії. Досліджено інструменти акредитації освітніх програм та сертифікації компетентностей студентів після завершення навчання. Підкреслено значення співпраці між державою, бізнесом і навчальними закладами для забезпечення практичної спрямованості та відповідності професійної освіти сучасним вимогам. Запропоновано рекомендації для системи професійної освіти України, яка прагне підвищити її якість і відповідність потребам ринку праці