(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У публікації обґрунтовано актуальність дослідження стану формування готовності соціальних педагогів до адаптації ветеранів військової служби в умовах розбудови системи професійної освіти в Україні. Висвітлено сучасні виклики, зумовлені значним збільшенням кількості військовослужбовців, які повертаються до цивільного життя. Проаналізовано напрями вдосконалення змісту професійної підготовки майбутніх соціальних педагогів, зокрема впровадження компетентнісних, інтерактивних та психолого-реабілітаційних методів навчання. Окреслено необхідність комплексного підходу до питань навчальної та волонтерської практики студентів, а також модернізації освітніх програм і нормативної бази для ефективної підтримки ветеранів та їхньої родини