(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Розкрито основні чинники, що впливають на механізм забезпечення енергоефективності економіки України, які включають: енергетичну політику; інфраструктуру; технології і технологічний розвиток; законодавчу базу; фінансування та інвестиції; освіту та свідомість населення. Розглянуто нормативно-правове забезпечення енергозбереження: Закони України та Енергетичну стратегію на період до 2050 року. Зазначено, що МОН України інтегрує тему енергоефективності в шкільну програму в межах реалізації проєкту «LEARN». Подальші розвідки дослідження будуть направлені на розробку методики формування енергоефективної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників будівельної галузі