(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядається значення екологічної культури в структурі особистості майбутнього медичного працівника. Автор аналізує основні компоненти екологічної свідомості, їхній взаємозв’язок із професійною діяльністю у сфері медицини та вплив на якість надання медичних послуг. Особливу увагу приділено інтеграції екологічної культури у процес підготовки майбутніх медичних працівників, що сприятиме формуванню відповідального ставлення до довкілля та здоров’я людини. У статті також висвітлено роль екологічної освіти у професійному становленні медиків та її значення для сталого розвитку системи охорони здоров’я