(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
На основі аналізу змісту підприємницької складової визначено теоретико-методологічні засади її формування у процесі професійної підготовки фахівців з відновлювальної енергетики в контексті вітчизняного та європейського освітнього простору. Досліджено досвід окремих європейських країн та вітчизняної системи професійної (професійно-технічної) освіти щодо інтеграції підприємницьких навичок у технічну підготовку фахівців галузі відновлюваних джерел енергії. Доведено, що підприємницька компетентність виступає одним із стратегічних інструментів подолання кадрових викликів і забезпечення інноваційного розвитку сектору відновлюваної енергетики