(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядається роль підприємництва як важливого кроку до професійного зростання випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти (ЗП(ПТ)О). Проаналізовано сучасні виклики ринку праці, що зумовлюють необхідність розвитку підприємницьких навичок у молодих фахівців. Визначено ключові компетенції, які сприяють успішному старту власної справи або ефективному працевлаштуванню. Особлива увага приділена питанням формування підприємницького мислення під час навчального процесу, методам підтримки молодих підприємців та перспективам розвитку малого бізнесу серед випускників ЗП(ПТ)О.