(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Інтегративні процеси спрямовані на побудову навчального процесу таким чином, щоб знання були взаємопов’язані, доповнювали одне одного та набували нових змістових відтінків. Такий підхід сприяє розширенню світогляду студентів, поглибленню їхніх знань та адаптації до нових галузей науки. Запозичення польського досвіду щодо інтегративного викладання та його адаптація в українській системі освіти може значно покращити методики навчання. Використання комплексних знань, встановлення міждисциплінарних зв’язків і поєднання різних навчальних підходів стає основою для креативного та ефективного освітнього процесу в установах передвищої та вищої освіти