(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У публікації йдеться про сутність, роль і значення процесу формування кар’єрних орієнтацій у виховному процесі закладів П(ПТ)О в сучасних умовах. Поняття «кар’єрні орієнтації» позиціоновано як соціально обумовлені та психологічно вмотивовані спонуки індивіда до побудови кар’єри, що істотно залежать від визначених пріоритетів у системі цінностей, соціально-психологічних настанов, життєвого досвіду, а також потреб здобувачів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти