(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Аналізується вплив військових дій на освітню інфраструктуру та ринок праці, зокрема на дефіцит кваліфікованих робітників і специфіку регіональних потреб. Окрему увагу приділено співпраці України з країнами ЄС у сфері визнання кваліфікацій та адаптації освітніх програм до європейських стандартів. Визначено перспективи розвитку професійної освіти в контексті євроінтеграційних процесів, мобільності здобувачів освіти та фахівців, а також адаптації системи освіти до швидко змінюваного ринку праці. Обґрунтовано необхідність модернізації професійної освіти для забезпечення підготовки висококваліфікованих кадрів, здатних ефективно реагувати на виклики сучасності та вимоги глобалізованого ринку праці