(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглянуто методи та технології формування професійної компетентності майбутніх механіків у закладах професійної освіти. Проаналізовано вплив педагогічних умов, зокрема стажування, використання хмарних сервісів, кейс-методів і психологічної підтримки, на розвиток мотиваційного, когнітивного, діяльнісного та рефлексивного компонентів компетентності. Запропоновано інтеграцію сучасних освітніх технологій для підвищення якості підготовки фахівців та їх конкурентоспроможності