(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті проаналізовано морально-цільовий компонент правової компетентності педагогів професійного навчання закладів професійної освіти будівельної галузі, окреслено його змістові характеристики та механізми формування. Визначено значущість моральних і правових орієнтирів у професійній підготовці студентів, наголошено на ролі викладачів у формуванні правосвідомості майбутніх фахівців. Представлено результати емпіричного дослідження, що засвідчили значний рівень усвідомлення педагогами необхідності правопросвітницької діяльності та впливу моральних стандартів на студентів як майбутніх фахівців будівельної галузі