(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Інклюзивна професійна освіта є ключовим елементом соціальної рівності та забезпечення доступу до навчання для всіх категорій здобувачів освіти включаючи осіб з особливими освітніми потребами (далі – ООП). Війна в Україні суттєво вплинула на систему освіти, зокрема й на інклюзивну професійну освіту. Заклади професійної (професійно-технічної) освіти (далі – ЗП(ПТ)О) змушені швидко адаптуватися до нових умов, впроваджуючи дистанційні та змішані форми навчання. Багато здобувачів з особливими освітніми потребами втратили можливість безперешкодно відвідувати навчальні заклади через бойові дії, руйнування інфраструктури, вимушене переселення або відсутність доступу до необхідних ресурсів