(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Стаття присвячена використанню віртуальної лабораторії на уроках фізики як ефективного інструменту для моделювання явищ та проведення експериментів. Розглянуто основні переваги та недоліки таких лабораторій, а також представлено приклади їх практичного застосування, зокрема платформи PhET Interactive Simulations. Окреслено виклики впровадження цифрових технологій у навчальний процес та перспективи їх розвитку.