(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядається використання цифрових технологій у підготовці кваліфікованих робітників машинобудівної галузі. Проаналізовано сучасні підходи до організації освітнього процесу із застосуванням програмного забезпечення, онлайн-ресурсів, відеоуроків та віртуальних симуляторів. На прикладі Криворізького центру професійної освіти металургії та машинобудування (КЦПОММ) аналізуються практики змішаного навчання, використання платформ Google Classroom, Google Drive та додаткових ресурсів, таких як Profosvita. Наголошено, що, незважаючи на виклики воєнного часу, практичні заняття продовжують проходити офлайн в навчально-виробничих майстернях у закладі освіти, а для здобувачів освіти, які навчаються дистанційно, створюються цифрові ресурси для розміщення відповідних навчальних матеріалів. Визначено перспективи розвитку цифрових технологій у професійній освіті та їхній вплив на якість підготовки фахівців.