(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті досліджується роль медіаграмотності як ключового чинника формування комунікативної культури у цифровому освітньому середовищі професійної освіти. Проаналізовано основні проблеми, пов’язані з рівнем медіаграмотності педагогічних працівників і здобувачів освіти, а також особливості її інтеграції в освітній процес. Визначено значення медіаграмотності для розвитку критичного мислення, інформаційної безпеки та ефективного використання цифрових ресурсів. Окреслено перспективи удосконалення освітніх програм шляхом інтеграції медіаграмотності у всі спеціальності, запровадження сучасних інтерактивних методів навчання, а також розвитку цифрових ресурсів для самостійного навчання.