(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2025)
стаття присвячена дослідженню можливостей використання інтерактивних цифрових інструментів у процесі викладання хімії в закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Розглянуто переваги та особливості застосування віртуальних хімічних лабораторій, інтерактивних симуляцій, інтерактивних онлайн-дошок і колаборативних платформ. Проаналізовано вплив цих інструментів на підвищення мотивації, залученості та якості засвоєння хімічних знань здобувачами освіти різних професійних напрямів. Наведено переваги та виклики впровадження цих технологій. Розглянуто перспективи їх подальшого розвитку.