(untitled) (Інноваційна професійна освіта, 2022)
У статті засобами експертної оцінки визначено фактори та педагогічні умови розвитку самоосвітньої компетентності здобувачів вищої освіти (цілеспрямований розвиток у студентів потреби в самоосвіті та самовдосконаленні; системно-послідовне формування у здобувачів вищої освіти «умінь навчатися»; створення сприятливого інформаційно-освітнього середовища для самоосвітньої діяльності студентів; технологічність організації самоосвіти і самовиховання здобувачів вищої освіти, визначено мету досліджуваного процесу.