ОСВІТНІ КЕЙСИ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ КУХАРІВ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
В умовах реформування професійної (професійно-технічної) освіти України, впровадження стандартів з конкретних робітничих професій на модульно-компетентнісній основі, вимагають перегляду традиційні підходи до підготовки майбутніх кваліфікованих робітників, потребують оновлення форми і методи навчання, набуває актуальності впровадження сучасних педагогічних технологій. Однією з таких технологій є кейсова технологія навчання, яка дає змогу застосувати теоретичні знання майбутнім фахівцям для вирішення практичних завдань, сприяє розвитку в них самостійного мислення, уміння вислуховувати і враховувати альтернативну точку зору, аргументовано висловлювати свою.Наведено фрагменти конкретних прикладів застосування навчальних кейсів під час опанування змісту модулів професійно-теоретичної підготовки майбутніми кухарями. Обґрунтовано, що формування фахової компетентності майбутнього кухаря здійснюється більш продуктивно, якщо в навчальному процесі враховуються та реалізуються освітні кейси.
Keywords: кухар, професійна підготовка, компетентність, освітній кейс, заклад професійної (професійно-технічної) освіти