РОЛЬ ЕКООРІЄНТОВАНИХ ВИРОБНИЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ МЕНЕДЖЕРІВ МОРСЬКОЇ ГАЛУЗІ (НА ПРИКЛАДІ ПрАТ "УКРАЇНСЬКЕ ДУНАЙСЬКЕ ПАРОПЛАВСТВО") (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Вплив антропогенних факторів на узбережжя Чорного моря та прибережні води призвів до ситуації екологічної кризи. Негативний внесок у поглиблення екологічної кризи роблять порти та водний транспорт. Складність екологічної ситуації зумовлює необхідність мінімізувати ті екологічні наслідки, які завдає Дунаю промислова діяльність, гідротехнічні споруди, забруднення стоками, стихійні звалища і флот, що працює на річці. У статті розкривається природоохоронна діяльність ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», що проводиться спільно з міжнародною Дунайською Комісією, розкривається співпраця УДП з навчальними закладами у сфері екологічної підготовки майбутніх менеджерів морської галузі.