МЕТОДИКА ПІДГОТОВКИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ДО ЗДІЙСНЕННЯ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВІЙНИ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Війна є травмуючою подією, що викликає відчуття безпорадності й незахищеності, впливаючи на мислення людини та її ставлення до світу, спричиняючи хронічні стресові розлади. Участь в освітніх процесах набула нового емоційного забарвлення для усіх їх учасників. Це складне випробування і для педагогічних працівників, які, попри стрес та небезпеку, продовжують проводити заняття в он-лайн режимі, і для учнів,  частина з яких змушені були покинути свої домівки. Розглянуті реалії здійснення он-лайн навчання здобувачів професійної освіти і запропоновані шляхи вирішення проблем.
Keywords: Он-лайн навчання, фасилітація, цифрові компетентності, синхронний режим он-лайн навчання, асинхронний режим он-лайн навчання, біхронний режим он-лайн навчання