СТРАТЕГІЇ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА ДЛЯ РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ В ПРОФЕСІЙНІЙ ОСВІТІ ГАЛУЗІ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ КРАЇН ПІВДЕННОЇ АЗІЇ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Країни Азії та Тихоокеанського регіону перебувають у пошуках ефективних та дієвих стратегій ДПП у професійній освіти, які б підтримували та стимулювали якість і відповідність наданих освітніх послуг, забезпечували соціальні гарантії та покращували регулювання і контроль. Сучасна структура системи освіти та її підгалузей у вибраних країнах розглядає деякі ключові обмеження та досліджує способи, за допомогою яких ДПП в освіті може допомогти у вирішенні викликів дефіциту доступності професійної підготовки для студентів з низьким рівнем доходу. Зростання вимог до професійних умінь і навичок, які постійно змінюються в умовах сучасного розвитку підприємств швейної галузі, зумовлюють реагування на потреби ринку праці, до цього залучені десятки мільйонів фахівців.
Keywords: професійно-технічна освіта; державно-приватне партнерство; швейна та текстильні промисловості країн Південної Азії