МЕТОДОЛОГІЧНИЙ КОНЦЕПТ РОЗВИТКУ ПРОЄКТНОЇ КУЛЬТУРИ ПЕДАГОГІВ ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Проєктна культура педагогів професійного навчання характеризується багатозначністю і проявляється в різних контекстах. Її розвиток ґрунтується на використанні сукупності положень і принципів таких методологічних підходів: системний, синергетичний, інтегративний, компетентнісний, діяльнісний, суб’єкт-суб’єктний, акмеологічний, культурологічний, андрагогічний, професіографічний, технологічний. Конкретизовано значимість та доцільність методологічних підходів у вирішенні завдань щодо розвитку проєктної культури педагогів професійного навчання.
Keywords: методологічні підходи, принципи та положення, проєктна культура, педагог професійного навчання