ОСНОВНІ ПРІОРИТЕТИ ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ МЕДИЧНИХ КОЛЕДЖІВ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Комплексне вирішення проблеми екологічної освіти потребує взаємозв'язку всіх існуючих тенденцій, інтеграції валеології, екології та медицини. Психологічною основою відбору змісту екологічної та валеологічної освіти, що формують екологічну свідомість, служать різноманітні психологічні фактори та механізми, що сприяють формуванню екоцентричного типу екологічної освіти. Онтогенетичні закономірності формування екологічної культури в юнацькому віці актуалізують осмислення особистої позиції студента, привертаючи до пошуку гармонії у світі природи та взаємодії з нею.
Keywords: екологічна культура, студент, медичний коледж, здоров'я людини