ТЕХНОЛОГІЇ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ФАХОВИХ КОЛЕДЖІВ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Інноваційні зміни в навчальному процесі, впровадження будь-яких нововведень у систему здійснюється безпосередньо шляхом оновлення та зміни діяльності педагога. Ефективність освіти залежить від діяльності педагогічних працівників та здобувачів освіти, наявності навчальних інструментів, організаційних, наукових, методологічних вдосконалень навчального процесу, необхідності в знаннях членів суспільстві та інших факторів. Професійна компетентність – це постійна робота на основі інновацій, яка формується та вдосконалюється тривалий час. Педагогічна майстерність педагога, активного учасника навчального процесу, вказує на його особистість, досвід роботи, громадянський статус, статус фахівця, рівень оволодіння педагогічними технологіями, індивідуальність професійної діяльності. Проблема технологічної підтримки педагогічних працівників є однією з головних для педагогічної освіти.
Keywords: професійна компетентність, педагогічні працівники, фахова передвища освіта, розвиток, освітні технології