МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ ФАХОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ТЕХНІКІВ-ЕЛЕКТРИКІВ У АГРАРНИХ КОЛЕДЖАХ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Завданнями підвищення якості професійної підготовки фахівців в аграрних коледжах визначається моделювання процесу формування фахової компетентності майбутніх техніків-електриків для більш детального вивчення структурно-функціональних особливостей феномену. Модель формування фахової компетентності майбутніх техніків-електриків складається з компонентів узагальненого характеру, які в самостійному вигляді можуть розглядатися як підсистеми, що інтегруються з окремих складових. Взаємозв’язок елементів системи і цілісність процесу формування фахової  компетентності майбутніх техніків-електриків забезпечується опорою на закономірності, тенденції та ідеї, спрямовані на забезпечення єдності і повноти узагальнених компонентів. Модель включає методологічно-цільовий, суб’єктний, змістовно-технологічний та діагностико-результативний блоки.
Keywords: модель, моделювання, фахова компетентність, майбутні техніки-електрики, коледжі аграрного профілю