ЕТАПИ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ МОЛОДІЖНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА СЕРЕД ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Малий бізнес у всі часи становлення держави був провідним сектором ринкової економіки, оскільки він є мобільним і динамічним. А станом на сьогодні і в повоєнний період цьому сектору буде надаватись якщо не головна, то одна з ключових ролей розвитку національної економіки. Оскільки фундаментом розвитку економіки держави є трудові ресурси і з кожним роком спостерігається збільшення бажаючих серед молоді отримати професійну освіту доцільним, на мою думку, в закладах професійної (професійно-технічної) освіти є активізація і ширше впровадження серед здобувачів освіти належних знань і навичок з підприємницької діяльності. Формування підприємницької компетентності серед учнівської молоді дасть змогу свідомо обирати власний шлях до професійного успіху, навчить аналізувати та ухвалювати ефективні рішення не тільки в економічній сфері, а й у різних життєвих ситуаціях, адже підприємницька діяльність є багатовекторною.
Keywords: молодіжне підприємництво, заклади професійної (професійно-технічної) освіти, здобувачі освіти, основи підприємницької діяльності, підприємницька компетентність