МОЛОДІЖНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО ЯК ФАКТОР РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ (Інноваційна професійна освіта, 2023)
Молодіжне підприємництво є одним з важливих елементів розвитку ринкової економіки, що значною мірою сприяє інтенсивному розвитку країни, багато в чому визначає темпи економічного зростання, якість та структуру валового національного продукту. У системі професійної освіти не приділяється належної уваги виявленню в учнів індивідуальних якостей успішного підприємця та розвиткові здатності до підприємництва як ініціативної, інноваційної, творчої і самостійної діяльності. У підготовці  здобувачів професійної освіти до започаткування власної справи важливо, передовсім, розвинути здатність до підприємницької діяльності, що конкретизується наявністю сильних якостей характеру. Необхідний розвиток теорії та практики оцінки господарської діяльності як одного з найголовніших методів наукового управління економікою підприємств. В умовах ринкового механізму господарювання аналіз зобов’язаний не тільки давати ефективну оцінку здійснення планів та динаміки виробничо-торговельної, фінансово-господарської та іншої діяльності компаній, а й знаходити, досліджувати та збирати резерви фінансового та суспільного розвитку, допомагати приймати рішення: оптимально-тактичні та стратегічно-управлінські.
Keywords: професійна освіта, молодіжне підприємництво, здатність до підприємницької діяльності, якості успішного підприємця, ефективність, трендовий аналіз, продуктивність праці, державна підтримка