РЕАЛІЗАЦІЯ КОУЧИНГОВОГО ПІДХОДУ В ПІДГОТОВЦІ ЗДОБУВАЧІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ДО З МОЛОДІЖНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА (Інноваційна професійна освіта, 2024)
У публікації узагальнено наукові здобутки фундаментальних досліджень щодо консультування здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з молодіжного підприємництва. Обґрунтовано суть коучингового підходу як дієвого підґрунтя підготовки здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти до підприємництва. Охарактеризовано основі коучингові стратегії консультування здобувачів професійної освіти з молодіжного підприємництва, що ґрунтуються на розумінні підприємництва як реальної можливості зробити свій внесок у розвиток суспільства й усвідомленні підприємця як енергійної й ініціативної людини, генератора цікавих ідей, здатного якісно організувати реалізацію цих ідей і досягати успіху в започаткованій справі.
Keywords: коучинговий підхід, здобувачі професійної освіти, підприємливість, молодіжне підприємництво, консультування з молодіжного підприємництва, готовність до підприємництва, підприємницька компетентність