ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Досліджено вплив сталого розвитку на професійну освіту в Німеччині. У професійному навчанні та підвищенні кваліфікації (Weiterbildung) сталий розвиток означає усвідомлення та відповідальність за соціальну справедливість та захист навколишнього середовища з урахуванням економічних інтересів компанії. Задля реалізації цієї мети у професійну освіту Німеччини впроваджуються певні інструменти – пілотні проєкти BBNE та компетентність, орієнтована на сталий розвиток, ‒ які допомагають структурно зафіксувати сталий розвиток у галузі професійної освіти.
Keywords: сталий розвиток, освіта для сталого розвитку, професійна освіта, Німеччина, Україна