ПРАКТИКО-ОРІЄНТОВАНІ КЕЙСИ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ КУХАРІВ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
В умовах інтеграції України у світовий освітній простір, розвиток професійної (професійно-технічної) освіти в державі має забезпечити якість професійноїпідготовки майбутніх кваліфікованих робітників, що робить актуальною орієнтацією закладів професійної (професійно-технічної) освіти на здатність їх випускників до практичної реалізації здобутих компетентностей. Використання практико-орієнтованих кейсів допомагає встановити тісний зв’язок між теоретичними знаннями та їх практичною реалізацією у процесі професійної підготовки здобувачів освіти. Практико-орієнтованадіяльність, яка моделює майбутні виробничі процеси сприяє продуктивному розвитку професійної компетентності майбутніх кваліфікованих робітників.
Keywords: майбутні кухарі, професійна підготовка, професійна компетентність, практико-орієнтований кейс, заклад професійної (професійно-технічної) освіти