МЕТОДИКА ПІДГОТОВКИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ДО ЗДІЙСНЕННЯ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ В УМОВАХ ВІЙНИ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Окреслено ролі педагогічних працівників у  професійній освіті в умовах змішаного навчання під час війни. Констатована актуальність вміння застосовувати ІКТ для організації навчального процесу з кожної конкретної навчальної дисципліни.Підкреслена важливість вміти організувати педагогічні процеси онлайн таким чином, щобздобувачі освіти були задіяні максимально, були їх активними учасниками а не спостерігачами і щоб не зважаючи на обставини воєнного часу, здобувачі відчували присутність педагога у ролі доброзичливого наставника. Акцентована увага на тому, що під час підготовки педагогічних працівників професійної освіти у навчальних закладах або на курсах підвищення кваліфікації необхідно крім прослуховування та засвоєння ними теоретичного матеріалу, обов’язково відпрацювати практично по етапах у повному обсязі власний фрагмент дистанційного курсу з навчальної дисципліни. Розроблена рекомендована логічна структура підготовки педагогічних працівників професійної освіти для здійснення змішаного навчання.
Keywords: педагогічний працівник професійної освіти, готовність педагога до використання ІКТ, педагогічні процеси онлайн, дистанційний курс