СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ ТЕХНІКІВ З ТРАНСПОРТНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯМИ НА АВТОМОБІЛЬНОМУ ТРАНСПОРТІ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Глобалізація економіки та війна в Україні створюють нові виклики для формування та розвиток економічної культури в професійній підготовці майбутніх техніків з транспортних технологій та управління перевезеннями на автомобільному транспорті у сучасному транспортному секторі. Руйнування інфраструктури, блокування портів,зростання цін на пальне, дефіцит кадрів та нестабільність економічної ситуації негативновпливають на формування та розвиток економічної культури в професійній підготовці майбутніх техніків з транспортних технологій та управління перевезеннями на автомобільному транспорті у сучасному транспортному секторі. Війна в Україні значно ускладнила проблеми економічної культури, формування та розвиток економічної культури в професійній підготовці майбутніх техніків з транспортних технологій та управління перевезеннями на автомобільному транспорті у сучасному транспортному секторі. Однак, війна також дає шанс Україні перебудувати свою логістичну систему та зробити її більш стійкою до викликів. Для цього необхідні спільні зусилля держави, приватного сектору та міжнародних партнерів.
Keywords: професійна освіта, здатність до підприємницької діяльності, глобалізація, транспортна логістика, економічна культура