ПІДПРИЄМНИЦЬКА ОСВІТА ЯК СКЛАДОВА ОСВІТНЬОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
У публікації висвітлено результати аналізу стану, мети і завдань підприємницької освіти в Україні та її місця в європейському економічному й освітньомупросторі. Звертається увага на те, що основою національної освітньої політики є положення щодо профорієнтації, інформування населення про ринок праці й активне навчання підприємництву, ефективних механізмів консультування з молодіжного підприємництва і пошуку роботи, програми працевлаштування, громадські роботи такомунальні послуги, інші заходи, що забезпечують успішність підготовки здобувачів освіти до підприємницької діяльності. Акцентується на актуальних методологічних підходах до визначення ролі та значення консультування з молодіжного підприємництва в Україні й світі.
Keywords: підприємництво, професійна (професійно-технічна) освіта, підприємницька діяльність, кар’єрне зростання, підприємницька освіта, метод консультування